1 Aralık 2011 Perşembe

Web Sitesi ve Makale Tavsiyeleri

Kuran Araştırmaları Grubuna ait "Uydurulan Din ve Kuran'daki Din" adlı kitabın içeriğini olduğu gibi bulabileceğiniz, buna ek olarak Kuran meallerini karşılaştırmalı olarak okuyabileceğiniz site. Bilhassa metodoloji sorunlarına ve dinin kaynağı nedir sorusuna net cevap bulamamış olanlar muhakkak okumalı:

http://www.kurandakidin.net/

Yine Kuran Araştırmaları Grubuna ait Kuran'ın 1400 sene evvel yaşamış  sıradan bir insan tarafından yazılmış olamayacağını ortaya koyan ayetlerin bir kısmını ele alan site:

http://www.mucizeler.com/

Doç. Dr. Caner Taslaman'ın "Evrim Teorisi, Felsefe ve Tanrı" adlı kitabına online olarak ücretsiz ulaşabileceğiniz link. Teoriyi hemen her açıdan ele alıp objektif bir şekilde değerlendiren bir kaynak:

http://www.evrim.gen.tr/

Son dönemde sıkça tartışılır hale gelen mucize konusu ile ilgili sevgili arkadaşım Emre1974tr'ye ait çok beğendiğim bir makale:

http://emre1974tr.blogspot.com/2011/11/rabbimiz-bir-isiolusu-farkl-yollarla.html

Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'ın "Kur'an Işığında Tarikatçılığa Bakış" adlı kitabı:

http://www.erdemyolu.com/Kuran_Isiginda_Tarikatciliga_Bakis.pdf

5 yorum:

  1. AHMET NEVZAT TURAN SİZİNLE ORTAK YÖNÜMÜZ DİNDİR . Bende ispat var . Gücümüzü birleştirelim .
    KUR’AN’IN DENEYSEL YOLLA İSPATI VARDIR . BU YAZI İÇİN
    http://www.blogger.com/profile/00730116411603104205
    Blogger’deki bağlantıları tıklayınız . Veya Google’Reader’da adresim
    https://plus.google.com/116088260964594572484/posts?hl=tr
    tıklayınız bu adresleri kopyalayıp başka yerlere yapıştırırsanız daha fazla kişiye ulaşmış oluruz

    YanıtlaSil
  2. üniversitede iken bir arkadasımın tavsiye ettiği ''kurandakidin.net'' sitesi sayesinde bu sitedeki araştırmacılar tarafından yazılmış olan ''uydurulan din ve kurandaki din'' kitabını siteden indirme ve okuma şansım olmuştu..dinimiz ile ilgili pek çok soru işaretini kaldıran bir kitap oldu..herkese tavsiye ediyorum bu kitabı..sanırım şu an sitede yer almıyor kitap ama google'da bu isimle araştırırlarsa ''pdf'' formatında bulup indirebilirler..keşke herkes okuyabilse..

    YanıtlaSil
  3. antispiritualist size bise sorcam. Kuran degistirilmedi peki tamam ama allah isteseydi incil ve tevrat da degismezdi neden tek kuranin korundugu gibi diger kitaplar korunmadi??cunku kuran korunuyor olsaydi allah zaten en basta tevrati ya da ilk kitaplari neden korumadi diye icimi sorular kemiriyor lutfen bir cevap yazin..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Marla:)

    Şimdi bu sorunun açık hali aslında sanırım şöyle:

    Neden Tevrat yerine İncil geldi, neden İncil yerine Kuran ?

    Çünkü Kuran’ın korunmuşluğu ile ilgili bir sıkıntı yok. Gerek içindeki matematiksel düzenden, gerek Karbon testi ile ilk döneme aitliği saptanmış mushafların eldeki mushaflarla paralel olmasından korunmuşluğu gözlemleyebiliyoruz.

    Ayetlerle kısaca soruna cevap verecek olursak:

    HUD 118. Rabbin dileseydi halkı TEK bir toplum yapardı. Fakat onlar sürekli olarak (gerçeği) tartışıp duracaklar.

    Eğer Tevrat korunsaydı İncil, İncil korunsa idi Kur'an gelmezdi ve tek bir ümmet / toplum olurduk.

    Ama Rabbimiz sınavın parçası olarak bizi birbirimizle sınamak için toplumlara ayırmıştır. Yahudi, Hırıstiyan, Müslüman gibi ve O sürekli doğruyu aramamızı istiyor:

    Maide 48. Her biriniz için bir yasa ve yöntem belirledik. ALLAH dileseydi hepinizi bir tek toplum yapardı. Ancak, size verdikleriyle sizleri sınıyor...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için ikna oldum sanırım:)

    YanıtlaSil